Glasurnen, The making of..

Onze Glasurnen zijn meer dan alleen een aandenken of kunstobject. De collectie geeft een gevoel van verbinding, authenticiteit. Alle as-gedenkornamenten zijn met de hand vervaardigd. Dat maakt elke Glasurn uniek, immers, ”Ieder persoon is uniek” en daar sluiten onze Glasurnen naadloos op aan. Wij bieden een ruime keuze in diverse modellen, kleurschakeringen en formaten, ons assortiment bestaat uit 4 verschillende collecties van hand gemaakte Glasurnen van kristalglas: Memorie-linePremium a-lineElan-line en de Stardust-Line en 2 collecties van handgemaakte keramiek urnen: Nature-Line & Balance-Line. Sinds kort bieden wij ook marmere urnen aan in de Cubos-Line.

Zand, kalk en soda maakt prachtige Glasurnen.

Onze Glasurnen bestaan uit zand, kalk en soda, deze grondstoffen worden gemengd en in een glas smeltoven verhit tot een temperatuur van 1300 graden. Door verhitting ontstaat er vloeibaar glas. Ons kristalglas is van de allerhoogste kwaliteit en wordt enkel vervaardig van speciaal geimporteerde grondstoffen. Al deze glasurnen worden geproduceert in Tsjechië en Litouwen. Hier maken ware glas kunstenaars de glasurnen volledig met de hand.

Vakmanschap en Ervaring

Afhankelijk van de grote van het glasornament haalt de glasblazer meerdere keren het glas met deze blaaspijp uit de oven. Elke keer als de glasblazer de blaaspijp in de hete glasmassa dompelt komt er een laagje glas bij. Door middel van de blaaspijp kan de glasblazer lucht in het glas blazen. Hierdoor kan de glasblazer het ornament naar zijn wens vormen, tijdens dit proces mag het glasornament niet stilgehouden worden. De blaaspijp met daaraan het hete glas moet constant ronddraaien om te voorkomen dat het glasobject uitzakt.

Blaastechnieken en het juiste gereedschap

Om tot de juiste glasvorm te kunnen komen maakt de glasblazer niet alleen gebruik van blaastechnieken, maar ook van speciaal gereedschap. Wanneer de glasblazer klaar is met blazen en vormgeven, is het zeer belangrijk dat de glasurn in een koeloven langzaam terug gekoeld wordt. Op deze manier is het mogelijk om de meest prachtige glasurn te creëren.

Ware glaskunst, hand geblazen

In samenwerking met een aantal glaskunstenaars uit verschillende landen worden de mooiste as-gedenkornamenten gecreëerd. Wij gaan niet uit van een standaard urn of as-(deel) bestemming, maar creëren echte kunstwerkjes die niet direct te herkennen zijn als een as-gedenkornament.